Western Red Cedar

Western Red Cedar (WRC), sau cedrul roșu, este printre cele mai rezistente tipuri de lemn din lume folosite pentru acoperișuri din lemn, fiind, în prezent cel mai folosit lemn pentru producţia de șindrilă de tip shingles și shakes pe continentul american.
Cedrul roșu și-a demonstrat proprietățile și în Europa, ajungând să fie iubit și în Australia și Noua Zeelandă încă din anii 1950.

WRC este popular printre arhitecții cu renume din lume, în special Europa și SUA, datorită texturii fine și uniforme, flexibilității dar și a rezistenței mari – bucățile de șindrilă din lemn de cedru roșu sunt suficient de subțiri și ușoare cât să facă posibilă folosirea lor și la proiecte arhitecturale de anvergură, dar și extrem de rezistente.

Rezistența naturală a bucăților de șindrilă de cedru este dată atât de tipul de fibră din lemnul de cedru cât și caracteristica specifică speciilor de cedru, în general, cea de contracție și dilatare foarte reduse, făcând șindrila de lemn cedru roșu o învelitoare foarte stabilă, în orice anotimp și la variații mari de temperatură. Mai mult, lemnul de cedru roșu a demonstrat cele mai mici valori de contracție și dilatare la testele de temperatură – sub 5%.

Western Red Cedar este de asemenea renumit pentru impermeabilitatea ridicată, rezistența la mucegai și microorganisme, care îl fac ideal ca material de folosit la exterior și în zone cu umiditate ridicată.

Rezistența naturală pe care uleiurile și acizii din cedru o au din abundență, este ceea ce face ca această specie de rășinoase să fie atât de îndrăgită când este vorba despre acoperișuri cu șindrilă lemn, fațade de case sau bărci. Montat corespunzător, cedrul va rezista decenii chiar și în zone cu vreme aprigă.

VEZI DE ASEMENEA ȘI:

Pentru informații suplimentare nu ezitați sa ne contactați la numărul de telefon afișat deasupra articolului!