Alaska Yellow Cedar

ȘINDRILĂ DIN LEMN DE CEDRU GALBEN PENTRU ACOPERIȘ
Șindrilă tip „shake”. Naturală, fără tratamente de suprafață.
Alaska Yellow Cedar (Cupressus nootkatensis) crește în zone mai reci decât cedrul roșu, fiind prezent în special în zonele nordice, precum Alaska și British Columbia.
Deși numele lui este tradus din engleză „cedru galben de Alaska”, acest cedru este de fapt un tip de chiparos (cupressus – așa cum a fost redenumit, după cele mai recente clasificări). Cu toate acestea, Cupressus nootkatensis și-a câștigat de-a lungul timpului, titlul de cel mai rezistent cedru din lume.
Patina gri-argintie este printre cele mai apreciate atribute care fac acest tip de cedru foarte popular.

Miezul lemnului de cedru galben Alaska are o culoare deschisă, aproape albă la tăiere, ulterior, în aproximativ câreva ore se închide spre ușor gălbuie. Dar unicitatea AYC constă în culoarea de după expunerea la soare: la doar câteva luni de la expunerea la razele UV, șindrila din lemn de cedru galben se patinează treptat într-un gri argintiu, toate bucățile de șindrilă din lemn ajungând, în timp, la o culoare uniformă și incomparabilă cu orice tip de pigment sau vopsea.

Textura lemnului de cedru galben de Alaska la despicare este cu o fibră dreaptă, uneori puțin ondulată, fină la atingere, la tăiere fiind foarte lucios. În plus, când vine vorba de șindrila de tip “shake” (produsă prin despicarea lemnului), cedrul galben având proprietatea de așchiere redusă face ca șindrila astfel obținută să nu aibă nevoie de finisaje suplimentare iar efectul acoperisului cu sindrila lemn de cedru de tip “shake” devine unul de mai mare apropiere de natură al proiectelor arhitecturale.

VEZI DE ASEMENEA ȘI:

Pentru informații suplimentare nu ezitați sa ne contactați la numărul de telefon afișat deasupra articolului!