Fațadă cu șindrilă de lemn

Șindrilă din lemn de cedru pentru fațade provine din buștenii de 200 de ani vechime, recoltați exclusiv din păduri exploatate responsabil din păduri administrate conform FSC și certificate PEFC în SUA și Canada

Fațade din lemn care rezistă 100 ani

Shingles și shakes sunt cele două tipuri de șindrilă din lemn de cedru pentru fațade produse din două tipuri cedru: cedru galben de Alaska și cedru roșu. Fiecare are particularitățile lui, dar rezistența de aproximativ 100 de ani pe acoperiș, cu întreținere adecvată, fac din șindrila de cedru alegerea perfectă pentru acoperirea fațadelor de lemn, fie că este vorba despre proiecte arhitecturale moderne sau clasice.

Fațadă din lemn de cedru galben

Șindrila tip „shake” pentru fațade este produsă din lemn de cedru galben Alaska yellow Cedar. El crește în zone mai reci decât cedrul roșu, fiind prezent în special în zonele nordice, precum Alaska și Columbia britanică.
Fațadă din lemn de cedru roșu
Șindrilă tip „shingle” este naturală, fără tratamente de suprafață. Când vine vorba de fațade rezistente și prietenoase cu mediul, Western red cedar (WRC), sau cedrul roșu, este cea mai bună alegere!

Fațadă lemn de stejar și salcâm produse în România

Avem potențialul pentru o producție autohtonă de fațade de lemn cu tehnologie americană, de înaltă calitate, din cel puțin două esențe de lemn pe care să le putem aproviziona: stejar și salcâm. Produsele disponibile în România în momentul de față sunt: OAK Shingles și ROBINIA Shingles, două produse ce pot fi folosite și la acoperișuri, nu doar la fațadele de lemn: OAK Shingles – șindrilă din lemn de stejar, ROBINIA Shingles – șindrilă de lemn de salcâm.

Denumirea produselor este dată de esența de lemn folosită și de faptul că noi folosim tehnologia americană de producție a șindrilelor (shingles în engleză), pentru a le diferenția de șindrilele din rășinoase produse prin sistemul tradițional disponibil artizanal în România.

VEZI DE ASEMENEA ȘI:

Pentru informații suplimentare nu ezitați sa ne contactați la numărul de telefon afișat deasupra articolului!