Panourile fotovoltaice Tegosolar PVL68

Tegola Canadese este primul şi unicul producător în UE de şindrile bituminoase complet integrate cu panouri fotovoltaice numite TEGOSOLAR. Noile țigle fotovoltaice se integrează perfect în acoperişul Tegola Canadese permiţând abordări fără limite în proiectarea acoperişului.

Produsul este realizat având la baza conceptul de şindrilă Tegola tip Compact şi este furnizat în set complet cu toate accesoriile legate de integrare în învelitoare şi conectori pentru realizarea legăturilor electrice.

Tegosolar® este acoperișul cu toate avantajele sistemului fotovoltaic și ale șindrilelor, cu care face integrare perfectă. Se potrivește pe acoperișuri unde instalarea panourilor clasice fotovoltaice este imposibilă.

Tegosolar® este tipul de șindrilă fotovoltaică cu avantajele șindrilei bituminoase clasică cu care se integrează perfect.

Tegosolar – șindrila oferă standarde arhitecturale înalte în locuri unde ar fi imposibilă montarea panourilor fotovoltaice clasice.

Panouri Fotovoltaice
Proprietățile multiple ale șindrilei Tegosolar® – designul suplu, flexibilitatea și faptul că este foarte ușoară o fac modelul câștigător pentru acoperișuri variate, atât pentru clădiri noi și renovări, clădiri rezidențiale, comerciale și publice, precum și pentru construcții industriale.

Celule fotovoltaice producătoare de electricitate
Celulele fotovoltaice Tegosolar® sunt făcute din siliciu amorf cu pelicule subțiri în triplă joncțiune: fiecare celulă absoarbe lumina albastră, verde și roșie din spectrul solar prin cele straturi separate.

Astfel, celulele fotovoltaice (sau celule PV) transformă un spectru mai larg de lumină în energie electrică, prin comparație cu modulele tradiționale, când produc energie din lumina care cade direct, dar și cea preluată în condiții de lumină difuză, mai precis, atunci când soarele este jos pe cer, este cer noros și când celulele sunt instalate în locuri unde unghiul și orientarea nu sunt optime.

Factorii decisivi care influenţează performanta modulelor fotovoltaice sunt nivelul de radiaţie solară, temperatura de lucru, gradul de poluare, spectrul solar, unghiul de incidenta al razelor solare pe suprafaţa modulelor. Prin prisma eficienţei în producţia de energie şi comportamentului la factorii de influenţa punem afirma că decizia de a alege sindrila fotovoltaica Tegosolar este una raţională şi de perspectivă.

Avantajele panourilor fotovoltaice TEGOSOLAR

Iată câteva din avantajele panourilor fotovoltaice cu siliciu amorf aplicat în tehnologia “thin film”, cu tripla joncţiune:

Rază largă de utilizare: poate fi orientat Est/Sud/Vest şi cu o înclinaţie optimă între 5 grade şi 60 grade. Poziţionare în afara acestui interval asigura un randament de ridicat de 93%, putând fi productiv şi în poziţionări de faţadă (90 grade).
Panourile fotovoltaice Tegosolar pote produce energie în condiţii de eficiență chiar şi la temperaturi maxime ridicate de până la 85 grade C.
Tigla solara Tegosolar funcţionează la lumina directă solară dar şi la lumina difuză. Modulele fotovoltaice valorifică un spectru radiant solar larg datorită tehnologiei “tripla joncţiune” cu trei straturi de celule fin aplicate (celule roşii, verzi şi albastre). Din acest motiv modulele Tegola produc energie la 60-65% din capacitatea maximă chiar în zilele de iarnă complet înnorate. De asemenea au capacitatea de a lucra într-un interval orar extrem de larg în cursul unei zile indiferent de condiţiile de însorire.
Modulele fotovoltaice au masa redusă – 12 kg/mp şi nu implică modificări legate de încărcarea la vânt şi zăpadă.
Panourile fotovoltaice se integrează perfect arhitectonic.
Cost de producţie (în termeni de energie utilizată) redus: este nevoie de doar 1,5 ani de exploatare pentru a acoperi energia utilizată pentru realizarea produsului.
Fiecare modul fotovoltaic este legat de celelalte cu legături prevăzute cu diode by-pass lucru care asigura funcţionarea sistemului la randament ridicat chiar şi în cazul deteriorării accidentale a unei celule fotovoltaice.
Modulele fotovoltaice Tegola prezintă una dintre cele mai mari rate de randament existente pe piaţă (kwp/kwh) fiind cu 15-20% mai eficiente decât panourile fotovoltaice uzual întâlnite pe piaţă.

Pentru informații suplimentare nu ezitați sa ne contactați la numărul de telefon afișat deasupra articolului!