Acoperiș din șindrilă de lemn

Acoperișul din șindrilă de lemn este cel mai rezistent acoperiș natural iar acoperișul din lemn de esență tare este o noutate pe piața din România.
Șindrila de cedru este tăiată din bușteni de circa 200 de ani vechime, recoltați exclusiv din păduri exploatate responsabil administrate conform FSC și certificate PEFC. Shingle și shakes sunt cele două tipuri de șindrilă lemn de cedru produse din două tipuri de lemn: lemn de cedru galben de Alaska și lemn de cedru roșu. Fiecare tip de cedru are particularitățile lui, dar ambele tipuri au în comun rezistența în jur de 50 de ani până la prima nevoie de întreținere.

Caracteristicile lemnului de stejar sunt bine cunoscute în Europa, lemnul de stejar fiind folosit de-a lungul timpului de la construcții de structuri de lemn, la ambarcațiuni și butoaie, dovedindu-și durabilitatea în timp, în mediu umed și supus intemperiilor, pentru aplicații de exterior sau în contact cu solul.

Salcâmul, ca esență de lemn, este cel puțin la același nivel de durabilitate ca stejarul, cu un plus la rezistența la fungii, însă din punct de vedere al lucrabilității este mai dificil de prelucrat. Asta până în zilele noastre, când avem la dispoziție tehnologia americană de debitare mecanizată.

Un acoperiș unic cu șindrilă din lemn

Cea mai atractivă proprietate este aspectul unic al fiecărui acoperiș din lemn – in funcție de zona de amplasare. Coloritul șindrilei din lemn de cedru este dat de condițiile meteo si modul de tăiere, motiv pentru care fiecare bucată de șindrilă este unică, astfel că în combinație cu particularitățile mediului de amplasare va rezulta o patină unicat.

Aspectul șindrilei este unul deosebit, sortimentul din lemn de cedru galben are o patină spectaculoasa gri-argintie, iar sortimentul de cedru roșu ajunge de la o culoare roșiatica la o pigmentare roșie sau maro-violet.

întreg procesul de pigmentare in funcție de condițiile de mediu durează câteva luni, primele schimbări de nuanță având loc la câteva ore de la tăiere. Accentuarea culorilor se produce odată cu expunerea îndelungată la radiația UV, in final obținându-se o culoare uniformă și incomparabilă cu orice tip de pigment sau vopsea.

Caracteristicile principale ale șindrilei din lemn de cedru galben/roșu:
Culoare: galben pal pana la gri închis, argintiu/maro pal până la maro închis, roșiatic

Lățime: Variabilă (100 – 355 mm)/450mm
Lungime: 450 mm / variabilă
Grosime: mm / 11mm (baza)
Expunere: 190 mm montaj in două straturi / 140 mm montaj în trei straturi
Densitate: 495 kg/mc / ~400kg/nmc

Tipuri de acoperișuri cu șindrilă de lemn

Acoperiș cu șindrilă de lemn din bușteni deformați

Avantajul utilizării tehnologiei americane de debitare mecanizată a șindrilei din buștean pentru acoperiș, în cazul folosirii esențelor tari (stejar și salcâm) este faptul că se poate prelucra lemnul de lucru, se poate sorta dintr-un buștean numai porțiunea de lemn sănătos, fără defecte; acest lucru este posibil datorită dimensiunilor șindrilelor, care nu depășesc 50cm lungime. Practic, pentru o producție de șindrilă de calitate ai nevoie de bușteni de 50cm lungime, sănătoși, fără defecte, noduri, etc., iar acest lucru se poate obține inclusiv din capete de bușteni deformați, care, în mod normal, ar fi ajuns lemn de foc.

Acoperiș șindrilă din lemn de cedru Alaska Yellow Cedar

Șindrila Tapersawn Shake din lemn de cedru galben de Alaska capătă patină argintie în timp,
Cu o greutate de 495 kg / m2, șindrila din lemn de cedru galben de Alaska este cel mai ușor material natural de folosit pentru acoperiș.

Acoperiș șindrilă din lemn de cedru Western red Cedar

Western red cedar (WRC), sau cedrul roșu, este printre cele mai rezistente tipuri de lemn din lume folosite pentru acoperișuri din lemn, fiind, în prezent cel mai folosit lemn pentru producția de șindrilă de tip shingles și shakes pe continentul american.
Culoarea șindrilei din lemn de cedru roșu se intensifică pe măsură ce îmbătrânește și se menține timp îndelungat.

Garanție pentru acoperișurile din șindrilă din lemn de cedru

Alaska yellow cedar Tapersawn – 15 ani garanție
Western red cedar Perfection – 20 ani garanție

VEZI DE ASEMENEA ȘI:

Pentru informații suplimentare nu ezitați sa ne contactați la numărul de telefon afișat deasupra articolului!