Acoperiș din tablă fălțuită

Acoperișul din tablă plană este o soluție completă, care se integrează armonios în estetica oricărei construcții. Acest tip de acoperiș scoate în evidență valoarea artistică și arhitecturală a clădirii, în timp ce conferă durabilitate și etanșeitate.
Tabla plană, pe lângă calităţile sale tehnice, are marele avantaj de a putea fi vopsită în orice culoare, de la cele standard, disponibile imediat din stoc, până la cele speciale, făcute la comandă pentru proiect. Astfel orice acoperiş poate fi unic şi prin culoare.

Tabla fălțuită cu calități foarte bune de maleabilitate și elasticitate ne permite să o modelăm și să reușim să acoperim zone cu forme și dimensiuni diverse. Tabla plană fălțuită este utilizată atât în realizarea acoperișurilor fălțuite cât și în placarea fațadelor.

Acoperiș din tablă de zinc-titan

Tabla de zinc-titan este unul dintre materialele neferoase utilizate pentru rezultate de calitate, datorită câtorva avantaje, de la proprietăţi excelente de prelucrare și culori laminate rezistente, până la viața lungă și raportul excelent calitate-preț.

Vopsea pentru tablă de acoperiș

Dispunem de role de tablă plană pentru acoperișuri din oțel acoperite pe ambele fețe cu strat de vopsea între 25 și 50 de microni pe partea exterioară, disponibile în culori standard și speciale.

Acoperiș din tablă de aluminiu

Tabla de aluminiu pe acoperiș este alegerea rezonabilă atunci când optăm pentru variante care să polueze cât mai puțin la un preț competitiv.

Acoperiș din tablă de cupru

Tabla din cupru pentru acoperiș este maleabilă dar în același timp are o rezistență mare factorii de coroziune, cu un efect vizual neprețuit.

Reabilitare clădirilor cu acoperișuri de tabla

Renovarea clădirilor istorice cu învelitoare de tablă poate fi o provocare, mai ales în contextul apariției materialelor noi pentru acoperiș care fac alegerea materialului optim pentru următoarele sute de ani, cel puțin la fel de dificilă ca și în cazul creării unui acoperiș nou. În plus, trebuie ținută seama și de straturile de izolație care fac parte din stratigrafia acoperișurilor moderne, care să prelungească viața întregii structuri.

Tipurile de tablă care sunt folosite la acoperișurile clădirilor istorice au fost de-a lungul timpului variate, în funcție de disponibilitatea lor în zonele unde au fost montate. Dintre cele mai cunoscute amintim tabla din aluminiu și tabla din cupru. În prezent opțiunile s-au diversificat iar arhitecții optează din ce în ce mai mult pentru tabla din zinc-titan, cu o grosime mai mare și superioară ca și rezistență în timp. De asemenea, opțiuni cu mici diferențe în ce privește grosimea, maleabilitatea și rezistența în timp sunt și tabla din oțel prevopsită care oferă mari avantaje cât privește paleta de culori foarte largă și tabla din aluminiu prevopsit, ambele folosite de montatorii specializați în instalarea de acoperișuri fălțuite.

Exemple de reabilitare de succes a clădirilor istorice cu acoperiș cu tabla fălțuită găsim peste tot în Europa în zonele urbane unde autoritățile locale s-au concentrat pe prezervarea farmecului de odinioară a zonelor vechi. Un proiect ambițios de reabilitare a unei întregi zone a avut loc recent in Veneția, mai precis în zona industrială, care în mileniul trecut a avut o boom industrial, la fel ca în multe părți din Europa.

Turnul Venezia Heritage din Portul Maghera a fost reabilitat cu un acoperiș din tablă zinc-titan Zintek în sistem fălțuit. Este una dintre clădirile impozante care marchează linia orizontului în port și care a primit o nouă viață cu învelitoarea executată fără cusur. Avantajele participării Zintek la restaurarea turnului înalt de 60m sunt inovația materialului ușor de folosit, calitatea și siguranța unui acoperiș rezistent, fiind totodată un acoperiș foarte ușor.

VEZI DE ASEMENEA ȘI:

Pentru informații suplimentare nu ezitați sa ne contactați la numărul de telefon afișat deasupra articolului!